Speelgoed schijf

Indeling van het speelgoed

A = Algemeen. Hier staan alle stukken speelgoed die niet in een categorie zijn onder te brengen.

B = Bewegings- en buitenspeelmateriaal. Dit is al het materiaal waarmee een kind kan kruipen, rollen, rijden, springen etc. Materiaal dus voor de grove motoriek. U kunt hierbij denken aan een fiets, step, trampoline maar ook aan een poppenwagen of skelter.
Door de grootte van dit materiaal vindt u het meeste grote speelgoed niet in de kast maar staat dit in ons opberghok. Op onze fotocollage kunt u dit speelgoed uitzoeken, wij gaan het dan voor u halen.

C = Bouw- en Constructiemateriaal. Dit is al het materiaal waarmee een kind kan bouwen en construeren. Onder meer K'nex, Meccano en Duplo.

D = Taal- en Denkspellen. In deze categorie vinden we o.a. de spelletjes die solitair gespeeld kunnen worden. Het betreft spellen die speciaal ontwikkeld zijn op ruimtelijk- en wiskundig inzicht en taalontwikkeling. De spellen voorzien in een differentiatie in moeilijkheidsgraad. (tekst-concept AFKL)

E = Expressiemateriaal. Materiaal waarmee het kind zijn creatieve vaardigheden kan ontwikkelen. Hierbij vindt u onder meer muziekinstrumenten.

F = Fantasiemateriaal. Materiaal waarmee een kind kan fantaseren en ervaringen en belevenissen tot uitdrukking kan brengen. In deze categorie vindt u veel Fisher Price materiaal zoals Little People en Geotrax maar ook Playmobil.

G = Gezelschapsspellen. Alle spelletjes die een kind of volwassene alleen of samen met anderen kan spelen. We hebben zowel spellen voor kinderen als voor volwassenen.

H+U = Oude nummering van de puzzels en gezelschapsspellen. Deze staan tussen de puzzels en gezelschapsspellen die met een P of G genummerd zijn. Deze nummering wordt niet meer gebruikt.

P = Puzzels. Alle soorten puzzels; van houten nopjespuzzels voor de hele kleintjes tot gewone en meer educatieve soorten. Er is ook een assortiment puzzels voor volwassenen.

Z = Zintuiglijke ontwikkeling. Dit is materiaal waarmee het kind spelenderwijs kan leren luisteren, kijken, sorteren, voelen, begrippen onderscheiden en/of vingervaardigheden kan ontwikkelen. Kortom de ontwikkeling van de fijne motoriek. Hier vindt u het meeste baby- en peuterspeelgoed.